..::KGF::..

Társoldalak
[X] [X] [X] [X] [X] [X] [X]

KÉPTÁR

Friss:
- Új történet [KG]
[2010. június 19.]

                                        

>>Navigáció<<

ð Vendégkönyv

ð Fanfiction lista

ð Fanfiction vélemények

ð Insrukciók a fanfiction íráshoz

ð Itt hírdess!


[X] Menü
[
X] Kiddy Grade

[X] Inuyasha
[X] Full Moon wo Sagashite
[X] YuYu Hakusho
[X] Romeo x Juliet
[X] Elfen Lied


>>Fanfiction<<


[X] Kiddy Grade
[
X] YuYu Hakusho
[
X] Inuyasha
[
X] Elfen Lied
[
X] Egyéb

[X] Idegen nyelvű

 

[X] Extrák

[X] Szerkesztők

[X] Regisztráltak

 

>>Anime-újság<<

 

[X] Fanart és fafic küldése

[X] Az újság címe...?

[X] Hónapja fanja...


Ennyien voltatok eddig!
Indulás: 2005-08-19
 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Nevek jelentése, illetve a hajók és robotok leírása.
>>>SAJÁT FORDÍTÁS ÉS PLUSZ ADAT GYŰJTÉSE<<<

 

Eclipse–Hold/Napfogyatkozás (angol)

Mercredi–Szerda (francia)

 

Vendredi–Péntek (francia)

 

Dextera–Jobb (latin)

 

Sinistra–Bal (latin)

 

Alv–Tündér (norvég)

 

Dvergr–Törpe (norvég)

 

Tweedledum&Tweedledee–Ha így „egybe” írjuk, akkor annyit jelent, hogy: két egyforma dolog (angol)

 

Lumiere–Fény (francia)

 

Eclair–Villám (francia), meglepő, de fiú név :p

 

Pfeilspitze–Nyílhegy (német)

 

Armbrust– [Arm=kar, brust=mell] számszeríj (német),

Chevalier d'Autriche – lovag ausztriából (francia)

Timothy Constance– Constance =állhatatosság/állandóság (francia)

I. Viola és Cesariomaga a virág (magyar) vagy William Shakespeare - Vízkereszt, vagy amit akartok (Twelfth Night or What You Will) c. komédiájából

Caprice– Olasz eredetű

A-ou– Egy a buddhista Istenségek közül (?)

Un-ou–Egy a buddhista Istenségek közül (?)

Liquide Cole– Liquide=tiszta, Cole=ölelés, átkarolás (angol)

Bonita Gerard–? [de állítólag ő is S-osztályú Ász] 


Nos, akkor ide most az Ászok hajói kerülnek. Hogy mit is jelentenek, stb. stb.

La muse: A távoli mitológiából a 9 múzsa összefoglaló neve (azt hiszem ^.^’)

Wirbelwind: németül forgószelet jelent (mind magyarul)

Calliope: Egy múzsa a görög mitológiából. Az epikus költészet múzsája. Felszerelése: tüskék és rezonáló töltet. (Rezonancia = visszhang)

Donnersclag: Elvileg ugyan azt jelenti németül, mint magyarul. Mennydörgő. Felszerelése: Vezetékes AMR és ágyú. /Az ARM architektúra (korábban Advanced RISC Machine, azelőtt Acorn RISC Machine) egy 32-bites, az ARM Limited fejlesztette RISC CPU architektúra, amely több beágyazott rendszerben található meg. [A RISC angol rövidítés (Reduced Instruction Set Computer, „csökkentett utasításkészletű számítógép”) egy, a számítógépek központi processzorának tervezésénél alkalmazott filozófia.]/

CPU: A CPU (angol: Central Processing Unitközponti feldolgozóegység) más néven processzor, a számítógép „agya”, azon egysége, amely az utasítások értelmezését és végrehajtását vezérli, félvezetős kivitelezésű, összetett elektronikus áramkör. Egy szilícium kristályra integrált, sok tízmillió tranzisztort tartalmazó digitális egység.

A tranzisztor kémiailag eltérő szennyezettségű rétegekből álló félvezetőeszköz, amelynek jellemző felhasználásai az elektromos jelerősítés, jelek kapcsolása, feszültségstabilizálás vagy jelmoduláció. A tranzisztor elnevezés az angol transfer-resistor (kb. „fordított ellenállás”) szavakból képzett mozaikszó. Transzisztorokat gyártanak különálló alkatrészként és integrált áramkörök alkotóelemeiként.[Forrás: wikipedia]

 

Svlat: Svédül feketét jelent. A Svart eredetileg a Melpomene tervezetét követte, pontosabban az lett volna de törölték a múzsák közül (levált Forgószél hálózatáról). Törölték belőle a mesterséges intelligenciát [AI = Artificial Intelligence] és a fő fegyverét inaktívvá tették.

Thor:  A vihar és a Nap istene az északi mitológiában.Thor az emberiség jóbarátja. Leghíresebb fegyvere/tárgya/ a kalapácsa a törpék által készített Mjölnir. (azt hiszem ide ennyi bőven elég lesz ^.^")

 

C-Square: ???

Dodo: Egy régen kihalt (kicsi tömzsi) madárfajt neveztek dodónak.

 

Centurion: Angolul elvileg évszázadokat jelent, de: római parancsnokot (atnv)

Zephirus: Azt hiszem a görög mitológiábanban a szél istene

 

Phoenix: Mindközül ez a legegyszerűbb. A Főnix egy madárszerű lény, ami több 100 évig él, majd halála napján meggyullad, és a hamvakból új életre kel. (Tehát, ha úgy vesszük, meg sem hal. ^.^’)

Titano: A neve titánt jelent 

 

Salyut: egy orosz köszönés

Ganador: Egy spanyol győztes (volt)

 

Clio: Múzsa, a történetírásé (lila-kék) Felszerelése: tüskék

Terpischora: Múzsa, a táncé (azúrkék) Felszerelése: Quantum-lánc, képes duplikálni önmagát

Erato: Múzsa, a szerelmi költészeté (fenyőzöld) Felszerelése: fázis-emelés

Euterpe: Múzsa, a zenéé (smaragd zöld)

Thaleia: Múzsa, a komédiáé (aranysárga) Felszerelése: rezonáló töltet

Polymnia: Múzsa, a himnuszköltészeté (narancs) Felszerelése: pajzs tükör

Urania: Múzsa, a csillagászaté (bíbor) Felszerelése: „tehetetlenségi vezető” [ha találok jobb szavakat, majd javítom]

Melpomene: Múzsa, a tragédiáé (koromfekete) Felszerelése: képes álcázni magát azáltal, hogy beleolvad a környezetébe.

Siegrum: német eredetű név jelentése: győzelmet hozó, Armbrust és Pfeilspitze hajója

Guckloch: német eredetű név, jelentése: látcső. Armbrust és Pfeilspitze őrrobota


A bolygók nevének eredete, jelentése.

 

Aure: az ősi nyelven virágos kertet jelent

Aineias: A fő római hős. Trójai volt, Vénusz istennő és a halandó Ankhis(z)és(z) fia. A legenda szerint elmenekült a görögök által lerombolt Trójából, és Itáliába hajózott, ahol megalapította a majdani rómaiak hazáját.

Faunus: A juhászok és nyájuk, valamint a jóslás istene. (Róma)

Svarog: A legfelsőbb szláv istenség

Hydra: vízi szörnyeteg a görög mitológiából

Medeia: (lat. Medea), a görög hõsmondában Aietes kolchisi király leánya. Iasont az aranygyapjúhoz segíti (l. Argonauták) s azután megszökik vele. Véres fortéllyal megakasztván atyja üldözését (l. Absyrtos), Iasonnal Jolkosba jut s itt szörnyû bosszút áll kedvese gonosz nagybátyján, Peliason, és ezért Iasonnal együtt menekülni kénytelen (l. Iason). Ekkor Korinthosba mennek, de itt Iason beleszeret Kreusába (Glauke), Kreon király leányába és M.-et eltaszítja magától. M. ekkor kétségbeesésében nemcsak vetélytársnõjét és ennek atyját pusztítja el (varázserejû ruhát küldve Kreusának), hanem tulajdon gyermekeit is megöli s azután sárkányfogaton Athénbe repül. Itt Aigeus király feleségül veszi M.-t, ki azonban a mostohafia, Theseus ellen tervezett merénylete meghiusulása után (l. Theseus) visszatér hazájába. M. alakja az antik drámairodalomnak kedvelt motivuma volt (csak Euripides és Seneca M. -drámája maradt fenn) s bizonyos, hogy a szerelemféltés tragikus kitörését és a borzalmas szenvedélyességet csak a költõk vitték bele a M.-mondába, mely eredetileg csak a fortélyos és varázserejû M.-rõl beszélt. A mondát az újkorban Corneille és Grillparzer drámában, Cherubini operában dolgozta fel. [Révai nagy Lexikona] Médeia, amikor hûtlen férje megcsalta, saját kezûleg készített ruhát ajándékozott vetélytársának, aki azt fölvéve elégett. Hogy a bosszú  teljesebb legyen megölte hálátlan férjétõl született két fiát, és megjósolta a hûtlen férj halálát, ami hamarosan be is következett.
A lángoló tekintetû Medeiát áthatja a féltékenység és az anyai szeretet szenvedélye.

Dardanos: (Dardania) ókori város Tróaszban, a Helleszpontus mellett, Hion és Abydos közt; az eoloknak volt gyarmata. A peloponnézusi háboru idején itt ment végbe Kr. e. 411. az athéniek és peloponnézusiak közti tengeri csata; később, Kr. e. 84. pedig itt kötött békét Sulla Mithridatés-szel. A Nagy Antiochos-szal kötött béke a várost szabadnak nyilvánította.

Dardanos: görög monda szerint Zeus és Élektra atlantida fia, Ilos és Erichthonios atyja, a Tróaszban fekvő Dardania város alapítója és lakóniak királya. Szamotrákén nevelkedett fel, melyet korábban Dardaniának neveztek, és Tróaszban meghonosította a szamotrákéi misztériumokat. Első felesége Chrysé, az arkaszi Pallas leánya, kitől hozományképen kapta a később Trójában nagy kegyelettel őrzött palládiumot. Második felesége Bateia, Teukros, a tróaszi király leánya.

Satyros: Szatürosz, Satyros (Kallatisz, Kr. e. III. század második fele) Görög grammatikus

Élete legnagyobb részében az egyiptomi Oxürhünkhoszban és Alexandriában alkotott. Athénaiosz szerint írt egy „Peri kharaktérón" (A jellemekről) című traktátust is, legfontosabb műve azonban a -legalább hat könyvből álló- „Bioi" (Életrajzok) lehetettm amelyben híres királyok, politikusok, költők és filozófusok életrajzait állította össze kevés forrásértékkel és sok anekdotikus töredékkel. Párbeszédes Euripidész-életrajza egy papirusztöredéken maradt fenn, ebben a főszerepet maga Szatürosz játssza. Biográfiáinak kivonatait Hérakleidész Lembosz készítette el a Kr. e. II. században, s e kivonatokat használta fel munkájában Diogenész Laertiosz.


 Ezek a karakterek mangákból és novellákból vannak. kiddygrade.info- ról FORDÍTOTTAM LE! (Gondoltam kiírom, nehogy valaki frászt kapjon...)

 

Viper: gonosz, rosszindulatú személy. Vipera (angol)

Bit: darab (angol)

Dyne: ???

Virago: cserfes asszony (angol)

Angelo: o-nélkül angyalt jelent ^.^’

Veronica: győzelmet hozó (görög+latin)

Bran: korpa ^.^”

Maryann: Ha ez ugyan az mint a Mariann akkor Máriához tartozót jelent és latin eredetű


Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto