..::KGF::..

Társoldalak
[X] [X] [X] [X] [X] [X] [X]

KÉPTÁR

Friss:
- Új történet [KG]
[2010. június 19.]

                                        

>>Navigáció<<

ð Vendégkönyv

ð Fanfiction lista

ð Fanfiction vélemények

ð Insrukciók a fanfiction íráshoz

ð Itt hírdess!


[X] Menü
[
X] Kiddy Grade

[X] Inuyasha
[X] Full Moon wo Sagashite
[X] YuYu Hakusho
[X] Romeo x Juliet
[X] Elfen Lied


>>Fanfiction<<


[X] Kiddy Grade
[
X] YuYu Hakusho
[
X] Inuyasha
[
X] Elfen Lied
[
X] Egyéb

[X] Idegen nyelvű

 

[X] Extrák

[X] Szerkesztők

[X] Regisztráltak

 

>>Anime-újság<<

 

[X] Fanart és fafic küldése

[X] Az újság címe...?

[X] Hónapja fanja...


Ennyien voltatok eddig!
Indulás: 2005-08-19
 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Kronológia

 

***

 

Színmagyarázat:

                                      Szürke – Saját gondolatok, illetve következtetések

                             Amik azonos színnel vannak kiemelve, azok összetartoznak magyarázatilag.

 

***

 

 

 

2010: Egy személyzettel ellátott űrhajós expedíció érkezik a Marsra

 

2025: Elkészül az első pályamenti űrkikötő állomás, majd megkezdődik a Hold nyersanyagainak kitermelése.

 

2055: Befejezik az első űrfelvonót, ami további eddig ismeretlen, és szabad területek felfedezését teszi lehetővé, hogy az emberi nem megkezdhesse terjeszkedését az űrben.

 

2080: Megkezdik a Terraformálást a Marson. Ugyanakkor, még lehetetlennek tűnt az ennél távolabbra jutás, mivel a Proxima Centauri (ami egy vörös törpecsillag és az Alfa Centauri* csillagcsoport tagja) 4,22 fényév (4·1013km) távolságra van a Földtől, vagyis tőlünk nagyjából 270 000-szer távolabb van, mint a Nap, bár nevéből adódóan ez a legközelebbi csillag (proxima=legközelebbi).

 

2081: Egy személyzettel ellátott űrhajó elindul felderíteni a külső naprendszert élet jeleit kutatva, hogy a Földhöz hasonló bolygókra bukkanjanak.

 

2092: Ekkor fedezték fel egy értékes energiát tartalmazó anyagot [E-IV], és azt, hogy ennek az anyagnak a feldolgozásával Quantum energiát állíthatnak elő, ami lehetővé tette a gyorsabb közlekedést a világűrben, és még sok egyéb dolgot is. Ugrásszerű fejlődésnek indultak a navigációs rendszerek és a technika.

 

2108: Megkezdik a naprendszeren kívüli bolygók Terraformálását

 

2130-2131: Az immár lakható gyarmatbolygókra embereket költöztetnek

 

2134: Áttérnek a Csillagnaptárra (SC >>> Star Century <<< [Csillagkor]) az újonnan elkészült gyarmatbolygók tiszteletére. Ezzel lezárult a Krisztus utáni korszak, és további terjeszkedések kezdődtek meg a világűrben. Ez lett a Csillagkor első éve.

 

 

SC 51: Ekkor épül ki a gyarmatbolygókon az Ugrókapu-hálózat, ennek segítségével használták ki az E-IV által termelt energiát. Lehetővé vált a Fénysebességnél is gyorsabb közlekedés. Az Ugrókapu-hálózat létrejötte miatt nem csak a nagyobb, erre a célra kialakított hajók képesek gyors helyváltoztatásra, hanem a kisebb űrhajók is. Így lehetővé válik, hogy az egyszerű emberek is utazhassanak egyik bolygóról a másikra.

 

SC 60: A Naprendszerben gyarmatbolygók száma 80 fölött van, és a népesség is nagymértékben növekedett, de még sérülékenyek gazdaságilag és politikailag is.

 

SC 80: A gyarmatbolygók politikai függetlenségre tettek szert, 102 új bolygóállam született. Létrehoztak egy, az Ugrókapukra vonatkozó szerződést, mert azok a gazdaság szerves részévé váltak, lehetővé téve az egyszerűbb közlekedést és a gyorsabb áruszállítást..

 

SC 137: Megalakult a Bolygóközi Szövetség és a Bolygóközi Köztársasági Unió. A kormányaik között kialakult gazdasági feszültség miatt kitört az Első Eredetháború. Ez volt az első gigantikus méretű csata, amit ember-ember ellen a világűrben vívott meg. Ebben az időben kísérletezte ki, tesztelte, majd alkalmazta a GeoSort-társaság az első Geo-bombákat.

 

SC 138: Geo-bombával elpusztították a Hydra nevű bolygót.

 

SC 139: Véget ért az Első Eredetháború, de rengeteg bolygónemzet lépett ki mind a Bolygóközi Szövetségből, mind a Bolygóközi Köztársasági Unióból. Ez további zavargásokat eredményezett.

 

SC 162: Közvetlen támadás érte a Földet, az anyagi kárnál jelentősebb volt a pszichikai, merthogy az anyabolygóra támadtak rá. A Bolygóközi Szövetség és a Bolygóközi Köztársasági Unió is a frontra lépett és megkezdődött a Második Eredetháború.

 

SC 165: Elpusztították a Dorf nevű bolygót. Amikor a háború véget ért, további viszályok követték egymást, így az emberek kimerültek (mind szellemileg, mind fizikailag). Ezért ebben az évben, a Bolygóközi Szövetség és a Bolygóközi Köztársasági Unió egyé olvadt, és megalakult a Globális Unió, az unión belül pedig a GOTT [Galactic Organization of Trade and Tarrifs azaz Galaktikus kereskedelmi és Ellenőrzési Hivatal]. A megalapításának célja, hogy megakadályozzák az olyan jövőbeli konfliktusok kialakulását, amely háborúhoz vezethet. Emellett a GOTT kapta meg a felügyeleti jogot galaxisban az olyan szerkezetek, mint a Geo-bombák birtoklásáért és szállításáért. 

 

SC 171: A Föld és a Globális Unió létrehoz egy adminisztrációs rendszert különféle megszorításokkal. Ennek segítségével veszik nyilvántartásba a bolygókon élő embereket, így számon tudják tartani a születéseket, és meg akadályozhatják egy bolygó túlnépesedését. A holtakat törlik a nyilvántartásból.

 

SC 206: A lakható bolygók száma eléri a 200-at. A Globális Unió tagállamainak száma ebben az időben 149.

 

SC 233: A Föld létrehozza az első globális szabályzatát, ami mindenki számára megszeghetetlen. Ebben az évben állítják össze a Globális Unió törvénykönyvét.

 

SC 268: Az eddig terraformált területeken kívüli nyersanyagok falhasználása miatt viták robbannak ki. Ezek azok a nyersanyagok, amiknek a gravitációt és az Ugrókapus közlekedést kellene befolyásolniuk. Kis híján kitör a Harmadik Eredetháború.

 

SC 302: A frissen lakhatóvá tett területek lassan fejlődnek, és rendkívül elmaradottak, ez az állapot nagymértékű katasztrófákat eredményez. A terraformálás lelassul, néhány bolygó elnéptelenedik.

 

SC 321: Az újfent megerősödött Globális Unió békefenntartó egységei garantálják a különféle bolygókon lakó emberek biztonságát.

 

SC 328: Az Atoth bolygón hatalmas Quantum nyersanyag lelőhelyre bukkantak [amivel az E-III -as rendszerek is működnek]. Több cég próbálta meg felvásárolni a területet, de az ott élő emberek nem akartak kiköltözni. Így, hogy hozzáférhessenek azokhoz a nyersanyagokhoz, Geo-bombával lakhatatlanná tették a területet. A bomba detonációja több millió emberrel végzett...

Pár hónappal később két volt Ász Ügynök (akik parancsszegés miatt töröltettek a nyílvántartásból) a földdel teszi egyenlővé a GOTT főhadiszállását. Az áldozatok pontos számáról nincs hír.

Ugyanebben az évben került sor a Deucalion nevű Atlasz-osztályú csillaghajó pusztulására is, amit egy Ász Ügynök irányított. [A Deucalionról bővebben olvashatsz Itt a lap alján.] Szintén ebben az évben éri a Földet a második nagymértékű támadás, az előbb említett hajó jóvoltából. Az anyagi kár több, mint jelentős, rengeteg ember és történelmi érték pusztult el.

Chevalier d'Autriche-t, a Globális Unió pénzügyminiszterét és a GOTT titkárát eltávolították a Globális Unió Tanácsból. Ezt követően d'Autriche ellopta a Deucaliont, majd egy részletes jelentés elküldésével beszámolt a médiának a GOTT elmúlt évekbeli tevékenységéről, amelyben több mint 80. 000 törvénysértés szerepel, melyekre ő adott ki utasításokat (pl. ipari kémkedés, piacmanipulálás, hatáskör túllépés, hűtlen kezelés, megvesztegetés).

 

* Az Alfa Centauri (α Centauri, Toliman) rendszer a Kentaur csillagkép csillagrendszere, mely három csillagból áll, látszólagos fényessége felülmúlja a csillagkép csillagaiét. Legfényesebb tagja az éjszakai égbolt harmadik legfényesebb csillaga, a Sirius és a Vega után. A csillagrendszer arról nevezetes, hogy a hozzánk legközelebbi csillagok (a Nap után) ebben a hármas csillagrendszerben találhatóak. Távolsága 4,34 fényév. Deklinációja -59°, rektaszcenziója 14h 35m, hazánkból nem látható. A Kentaur csillagkép a téli és tavaszi hónapokban emelkedik éjszakánként a legmagasabbra.

 

A kétféle ekvatoriális koordinátarendszer az a csillagászati koordinátarendszer, amelyben elhelyezhetőek az égbolton látható objektumok. Az égboltot gömb alakúnak látjuk, az égitestek látszólag ezen a gömbfelületen helyezkednek el ezért elég az irányukat meghatározni. Ehhez két adatra van szükség; egy hosszúsági és szélességi koordinátára.

-   A rektaszcenzió (latin: ascensio recta, egyenes emelkedés) a csillagászati célokra használt ekvatoriális koordinátarendszer egyik koordinátája (hosszúság).

-   A deklináció (latin: declinatio, elhajlás) a csillagászati célokra használt ekvatoriális koordinátarendszer másik koordinátája (szélesség), amely az égi egyenlítő és egy adott pont iránya által bezárt szöget jelenti.

>>>SAJÁT FORDÍTÁS ÉS PLUSSZ ADAT GYŰJTÉSE!<<<

 


Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto